Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny nettleser i mai

TELEGRAM: Forskjellige standarder for forskjellige nettlesere kan gjøre webdesign til et mareritt. Sidene må tilpasses en standard for Explorer, en annen for Netscape, en tredje for Opera osv.

NeoPlanet

Det er derfor en gledens dag når det meldes fra Computer Sweden at det nå ser ut til at Neoplanet vil lansere en nettleser som helt og holdent baserer seg på Mozillas Gecko-teknologi.

Først i verden?
Mozilla.org er et datterselskap av Netscape og den nye nettleseren inneholder fullstendig ny programvare. Innholdet har intet å gjøre med layouten i Netscapes tidligere nettlesere.

Den nye programvaren ser ut til å være den første som møter standardene satt av World Wide Web Consortiums krav til weblesere.

Veksle mellom flere
Det Neoplanet lanserte ved en forhåndsvisning på tirsdag var en nettleser/portal som baserer seg på Mozillas Gecko-teknologi. Den ferdige versjonen skal altså foreligge allerede i mai.

Neoplanet ønsker å lansere webleseren som et alternativ til Internet Explorers ”weblesermotor”. Det er meningen at brukerne av Neoplanets Gecko-produkt skal kunne veksle mellom de to teknikkene.