Bull ZDS Versa SX

Annonse


Sexy bærbar PC fra Bull

Bull ZDS Versa SX

Bull byr på tre produktserier av den nye NEC-maskinen i Zenith-drakt. Alle er utstyrt med aktive TFT-skjermer fra NEC, og skjermene er i toppklassen.

Status
ZDS Versa SX er en slank bærbar PC med toppspesifikasjoner for folk på farten (– og for statusbevisste sjefer med anvisningsrett!).

Maskinen har en 366 MHz Pentium II med 512 Kb andrenivå cache, 64 MB minne, 4,3 GB harddisk, 24x CD-ROM og 14,1-tommers TFT-skjerm til om lag 32.000 kr, eksklusive moms.

Annonse


Komfortabelt tastatur
Versa SX er 3,3 cm tykk og veier 2,2 kg uten strømforsyning. Den er litt større enn de aller slankeste konkurrentene som mangler diskettstasjon/CD-ROM, men Versa SX rommer én om gangen.

Tastaturet med sin pekeplate, er komfortabelt å bruke.

Fryd med spill
Versa SX har overflod av datakraft for vanlige programmer, og kverner seg lekende lett gjennom dataspill (– vi spilte Populous med fryd).

Krevende 3D-spill vil nok likevel ha godt av mer grafikkminne enn de 2 MB som medfølger, og lyden ble betraktelig bedre med hodetelefoner enn med de innbygde høyttalerne.

Vi skulle gjerne ha tatt med oss den lekre ZDS Versa SX til en øde øy, forutsatt at det var strøm der (– batterilevetiden er nemlig litt kort).

Velutstyrt arbeidshest
ZDS Versa LX er en velutstyrt arbeidshest til kontorbruk, som kan tas med i møter, eller fraktes hjem til overtidsarbeid eller dataspill.

Den kan leveres med 300 MHz Pentium II, 13,3-tommers skjerm, 32 MB minne, 4,3 GB harddisk, CD-ROM, diskettstasjon og 13,3-tommers TFT-skjerm til 24.000 kr.

CD-ROM og diskettstasjon
Versa LX er 4,5 cm tykk og tyngre enn SX, men inneholder både CD-ROM og diskettstasjon på samme tid.

To multibrønner veksler på å romme ekstrabatteri, harddisk, DVD-ROM (2.500 kroner, pluss 1.200 kroner for MPEG2-kort), diskettstasjon eller 120 MB superdisketter (1.700 kroner).

Topprangert
Ergonomien er i toppklassen, og Versa LX ble nylig topprangert i det amerikanske databladet PC Computing. Både LX og SX greide torturtesten med glans, da PC Computing sjekket hvor store fysiske påkjenninger forskjellige maskiner kunne tåle.

Versa LX og SX bruker de samme modulene, støtter ACPI (strømstyringstandard) og DMI 2.0 (nettverksovervåkning) og kan tilkoples portreplikator eller dockingstasjon.

Av egen pung
ZDS Versa Notes er den prisgunstige bærbare PC-en for de som må betale av egen pung.

Med 266 Mhz Pentium II, 13,3-tommers skjerm, 32 MB minne, 6,4 GB disk, CD-ROM, diskettstasjon og 12,1-tommers skjerm, koster den 16.000 kr uten moms. Maskinen er forholdsvis kompakt og lett, med god skjerm, men med et tastatur som fjærer.

Alle maskinene leveres med Word 97. Det gjør det rimelig å oppgradere til Office 97 eller 2000, for den som ønsker det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse