Smith, David L.

Annonse


Med IP-adressen som våpen

Smith, David L.

30 år gamle David Smith har siden januar arbeidet som IT-konsulent hos AT&T Labs i New Jersey, hvor han var utleid fra CGS Computer Associates.

Virusmanifest
Han er kjent som en av de aktive og mer utadvendte i virusmiljøene i USA og har brukt en rekke pseudonymer (inkludert VicodinES) for å publisere mer enn 3.000 innlegg på forskjellige chatgroups på nettet de siste årene. Emnene har vært såpass forskjellige som sex, kunst, musikk og virus.

Blant annet fant Wall Street Journal frem til et dikt som hadde form som en samtale mellom Batman og hans gamle hovedfiende Joker, til forsvar for virusskriving. Et manifest om hvordan man skal distribuere viruser hører også med.

Annonse


”Stjålet” konto
Smiths problem var imidlertid at han ikke var oppmerksom på de skjulte ID-kodene i Word. Han var heller ikke helt oppmerksom på hvordan American Online kan spore dem som ringer inn til selskapets Internett-tjenere.

Det viste seg nemlig raskt at den første kjente forekomsten av Melissa kunne spores tilbake til en ”stjålet” AOL-konto med brukernavnet SkyRoket.

Har oversikt
AOL holder oversikt over hvem som ringer inn til slike konti, og etter bare tre dagers gjennomgang av registrene kunne innringeren tilbakeføres til en telefonlinje på David Smiths hjemsted i New Jersey.

Det lokale politi dro hjem til ham for å foreta en offisiell husransaking, og om kvelden skjærtorsdag ble Smith arrestert hjemme hos sin bror i nabobyen Eatontown i New Jersey.

Holder bevisene?
Problemet for påtalemyndigheten er imidlertid ikke over: Nå må de bevise at de elektroniske sporene til den elektroniske personen VicodinES faktisk peker på den fysiske personen David L. Smith; at det ikke er en annen virusskribent som har brukt sin kjennskap til elektroniske spor for å sette fingeren på en uskyldig Smith.

En blant flere?
Richard Smith har i sine undersøkelser funnet ut at det er mulig å lese ut av de elektroniske sporene at flere mennesker har vært involvert i arbeidet som har ført frem til Melissa.

Er David Smith bare en av flere, eller er han hovedmannen som har ansvaret for Melissa etter å ha basert seg på andre menneskers arbeid?

Beskjeden
Et annet navn som har dukket opp i løpet av undersøkelsene er Alt-F11, som også tidligere har gjort seg bemerket i virusmiljøene.

Alt-F11 er imidlertid en langt mer beskjeden person som ikke på samme måte som David Smith skryter av sine bragder og som man derfor har mye større problemer med å finne frem til.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse