Annonse


E-handel via mobiltelefon

Men foreløpig må vi ventet på et tilbud fra mobiloperatørene Telenor og NetCom.

E-penger
Rock´n Tree-kortet brukes i mobiltelefoner med to kortplasser. Dette kortet settes inn i den ene kortplassen og et kort for e-handel i den andre. Rock’n Tree kortet kan blant annet styre opplasting av penger til kortet for e-handel, forteller Bull i en pressemelding.

Bak nyvinningen står SIM Rock’n Lab, som er Bulls verktøy for utvikling av applikasjoner i Java. Bull hevder at SIM Rock’n Lab har et enkelt brukergrensesnitt, slik at applikasjoner kan utvikles på rekordtid – selv om brukerne ikke har kunnskap om Java.

Annonse


To kort
En applikasjon utviklet med Rock’n Lab lastes deretter ned på SIM Rock’n Tree-kortet. For å laste opp kortet for e-handel igjen, settes Rock’n Tree-kortet inn i mobiltelefonen, og et kort for elektronisk handel basert på Proton-teknologien implementert i Bulls Cash Card-serie, settes inn i den andre kortplassen.

Dette gjør det mulig å bruke mobiltelefonen som en standard ladeterminal for pengekort. Ved hjelp av skjermen og tastaturet på telefonen kan brukeren ringe bankens internettserver for å fylle opp sitt pengekort.

Sikkerhet
Systemet er også sikker. En spesiell sikkerhetsprogramvare, S.A.M. (Security Access Module), garanterer sikker dataoverføring.

Lagringskapasiteten på 32 Kb i Rock’n Tree-kortet kan benyttes til et stort antall tilleggstjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse