Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Støtte til GSM-450

TELEGRAM: Både Ericsson og Nokia sagt at de ønsker å støtte European Telecommunications Standardization Institutes (ETSI) arbeid med en global standard for GSM-450.

– GSM 450-standard vil åpne nye og spennende markedsmuligheter i Øst-Europa og Sørøst-Asia spesielt, sier Hannu Huttunen, i Nokia, i en pressemelding.

Produkter i 2001
Ericssons og Nokias støtte til ETSIs jobb for 450-båndet vil vise seg i at telegigantene vil levere produkter beregnet for 450-båndet i løpet av 2001.

Nylig bestemte ETSI seg for at GSM 450 skal være et satsingsområde. Det betyr at ETSI planlegger å offentliggjøre en standard for 450-båndet i deres GSM-99 spesifikasjon når den offentliggjøres.

Fortsatt suksess
Både Ericsson og Nokia har, ifølge pressemeldingen, tro på at introduksjon av 450-båndet vil bidra til fortsatt suksess for GSM-standarden, som til nå har fungert på 900 MHz, 1800 MHz og 1900 MHz.

– GSM på 450-båndet vil gjøre etableringen av GPRS (General Packet Radio Service) og EDGE både billigere og fysisk enklere i fremtiden, sier Olle Ljungfeldt i Ericsson.

EDGE bidrar til at det «europeiske» mobilsystemet GSM kan smelte med det amerikanske systemet TDMA, og at de på likefot kan kommunisere data på opptil 384 Kbps.

Stikkord: Mobil