Sense Communications

Annonse


Sense-avtale med Telia?

Sense Communications

De nye eierne av Sense ligger tydeligvis ikke på latsiden. De er allerede i gang med å forhandle med Telia om tilgang til mobilnettet.

Opp å gå
De nye eierne i Sense vil unngå å havne i samme fellen som tidligere majoritetseier og styreformann Trygve Tamburstuen havnet i – å vente på at myndighetene slipper de til, uten at selskapet tjener penger.

– Vi er svært opptatt av å kunne tilby tjenester så snart som mulig. Vi håper at en avtale med Telia kan gi oss en slik mulighet, sier Frank Mjøs, representant for de nye eierne i Sense.

Annonse


Det er således sannsynlig at det nye Sense vil akseptere noe mer sparsomme vilkår i første omgang, for så å la tiden arbeide for politiske telereformer.

Ikke først
Den virtuelle aktøren Tele 1 inngikk allerede en avtale med Telia i januar. Og de er nå i ferd med å forhandle med Telenor og NetCom om samtrafikk og bruk av SIM-kort.

En vesentlig forskjell er imidlertid at Sense eier sine egne SIM-kort, noe som gjør at de har potensiale til å styre trafikken i eget nett. Med såkalt nasjonal roaming kan de med eget SIM-kort hoppe mellom operatører og egne nett. Dette ser de eksisterende mobiloperatørene på som en trussel.

Ingen vei tilbake?
Etter at det Svenske Post- og teletilsynet sa nei til Sense i februar, fremmet de et nytt lovforslag som kan slippe til virtuelle aktører hos eksisterende netteiere.

Telia har trolig innsett at de er nødt til å gjøre det beste ut av situasjonen, og prøver nå å forhandle frem avtaler på kommersielt gunstige vilkår.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse