Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sense-søknad på vent

OSLO: Behandlingen av Sense sin søknad om tilgang til Telenors mobilnett er utsatt. Samferdselsminister Dag Jostein Fjærevoll (bildet) bestrider at konkursboet har klagerett.

Fjærevoll, Dag Jostein

Til tross for at det nå er gått mer enn fire måneder siden Samferdselsdepartementet overkjørte Post- og teletilsynets kjennelse om åpen tilgang til mobilnettet har departementet ennå ikke behandlet saken.

Sleper beina
– Det er problemer med å akseptere at vi har en klagesak, sier Tor Stokke i Samferdselsdepartementet til ITavisen.

Ifølge bobestyrer Jo Rodin i konkursboet til Sense skulle saken behandles siste dag før påske, men ble utsatt i påvente av konkursbehandlingen. Rodin mener at departementet muligens vil akseptere klageinteresse hvis nye eiere kjøper Sense-konseptet.

– Vi avventer et svar fra departementet med grunnlag for deres beslutning, sier Rodin.

Kan hindre salg
Kjøperen av Sense-konseptet, også tidligere Sense-investor, Einar Nistad sammen med Frank Mjøs og tre andre investorer, stiller krav for å legge fire millioner på bordet.

Nye Sense-eiere vil beholde navnet, klagerett, og SIM-kode fra ITU (den internasjonale teleunionen). Dersom disse betingelsene ikke er på plass kan kjøpet heves.

– Vi tror at bostyrer klarer å få gjennomslag for vårt ønske. Saken mot Telenor har trukket ut så lenge, at de snart er nødt til å behandle den, sier Mjøs til ITavisen.

Stikkord: Mobil