Nettverk

Annonse


Intel lanserer hjemmenett

Nettverk

Mange tror at hjemmenettverk er et stort, nytt marked for databransjen. Hjemmenett kan kople sammen to eller flere PC-er, for å spille dataspill via nettverket, eller dele filer, Internett-aksess og fargeskriver.

Massiv markedsføring
Tirsdag begynner Intel en markedsføringskampanje til mange millioner dollar i samarbeid med datakjeden CompUSA og PC-produsenten Gateway 2000.

Intel vil bruke mange penger på å forføre forbrukerne til å kjøpe nettverksutstyr.

Annonse


Data via telefonledningen
Det første AnyPoint hjemmenettet fra Intel bruker boligens eksisterende telefonledninger til å sende data. Dermed er det ikke nødvendig å trekke nye kabler i huset eller leiligheten.

Intel AnyPoint pakkeløsning for to PC-er ventes å koste om lag 1.500 kr i USA. Gateway vil tilby AnyPoint sammen med nye PC-er.

1 Mbps i dag, 10 Mbps i morgen
Løsningen bygger på en standard fra Home Phoneline Networking Alliance, et samarbeid mellom 60 forskjellige selskaper.

Hjemmenettet kan overføre data med opptil 1 megabit per sekund (1 Mbps), men en standard for 10 Mbps er underveis. Da kan telefonledningene overføre data like raskt som vanlige nettverkskabler.

Intel AnyPoint-produkter for trådløs overføring ventes senere.

Styr boligen fra PC-en
I Norge står 3Com for den mest synlige hjemmenettmarkedsføringen med sine pakkeløsninger OfficeConnect Networking Kit og ISDN LAN modem. Problemet med denne løsningen er at den krever nye kabler.

EnergyGuard i Kristiansund tilbyr derimot Activehome som lar brukerne styre lys, varme, TV, video, stereo og andre apparater via strømledningen og en PC.

HomeConnect fra 3Com
Som nylig omtalt i Telecom Revy har 3Com lansert en egen avdeling for hjemmenett. 3Com samarbeider med Microsoft om utvikling av HomeConnect-produkter for alle slags nettverksteknologier; Ethernet, telefonlinjer, strømkabler og trådløs kommunikasjon.

– Jeg regner med å se de første produktene til høsten, sier Per Kristian Wang, produktsjef i 3Com Norge.