Star Wars (Liam Neeson)

Annonse


StarWars-maraton på nettet

Star Wars (Liam Neeson)

Lanseringen av den nye StarWars-filmen er etter manges mening den største filmbegivenheten dette tiåret. StarWar-fans over hele USA søker nå om ferie eller permisjon fra jobben, for å stille seg billettkø. Kinoene nekter forhåndssalg, for å unngå svartebørshandel.

I Norge kan vi trøste oss med oss med to StarWars-spill, til filmen kommer etter sommerferien.

En måned i kø
De mest ihuga planlegger å rulle ut soveposen allerede 24. april, nesten en måned før premieren.

Annonse


I mange amerikanske byer forberedes billettkøene som et eget arrangement med sin egen nettside www.starwars.countingdown.com. Nettsiden skal gi videodekning døgnet rundt.

To nye dataspill
LucasArts forbereder to nye dataspill: The Phantom Menace og Racer. Det første er en blanding av eventyrspill, action og rollespill, hvor du enten kan spille Obi-Wan Kenobi eller hans læremester Qui-Gon Jinn (som spilles av Liam Neeson både på lerretet og på dataskjermen).

I Racer kappkjører du med en podracer – en turbindrevet farkost som 9 år gamle Anakin Skywalker bruker i filmens scene fra ørkenplaneten Tatooine.

Ta med øreplugger!
Familiefolk med barn som camper i billettkøen, bør også ta med seg sov-i-ro for å spare ørene for lydeffekter fra laserkanoner og eksploderende romskip. Filmen skal bare premierevises i kinoer med digital lyd.

StarWars-skaperen George Lucas har også æren for THX Sound System Program, som gjengir kinolyd akkurat som den var tenkt.

Til Norge 20. August
Når The Phantom Menace ankommer Norge den 20. august, får den premiere i verdens største THX-kino – nye Colosseum kino i Oslo, som åpnet 2. juledag.

Bak Colosseums kjempelerret (935 tommer diagonalt) og i en ring rundt kuppelen, lurer et 60-talls høyttalere som trekker over 20.000 watt.

Dolby SEX i Colosseum
Høyttalersystemet er det første i verden som takler filmlydsystemet Dolby Surrond EX. Dolby SEX er laget spesielt for den nye filmen, og har syv lydkanaler: høyre, senter og venstre frontkanal, høyre, senter og venstre surroundkanal, samt dypbasskanal.

Med The Phantom Menace på lerretet, blir lydgjengivelsen ganske enkelt Colossal!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse