Sex-press

Annonse


Usikker sex på Internett

Sex-press

Mennesker som bruker 11 timer eller mer per uke på å surfe etter sex på nettet viser symptomer på mentale forstyrrelser.

Øker daglige problemer
Forstyrrelsene det er snakk om er i første rekke sexavhengighet og flukt fra andre problematiske forhold i surferens liv. For mye sex på Internett kan bidra til å øke problemene vedkommende har å stri med i dagliglivet.

Det er forholdsvis flere sexavhengige som benytter seg av Internett enn det finnes sexavhengige i det ”virkelige” liv. Tallene her er henholdsvis åtte og fem prosent. Men det betyr også at 92 prosent av sexsurferne bruker mindre enn 11 timer ukentlig på cybersex, og halvparten av disse igjen mindre enn én time.

Annonse


Webbasert undersøkelse
Tallene er hentet fra en internettbasert undersøkelse, ledet at professor Alvin Cooper ved The San Jose Marital & Sexuality Center i USA, skriver BBC News.

Hele 13.529 mennesker surfet innom hjemmesiden og svarte på spørreskjemaet som var lagt ut.

Menn mest aktive
Andre funn fra undersøkelsen forteller ikke overraskende at menn er de største brukerne av cybersex. (86 prosent av brukerne er menn, 14 prosent er kvinner.)

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at kvinner foretrekker sex via chat-rooms, mens menn helst ser på bilder.

Det er muligheten for interaksjon og sjansene for å kunne utvikle bekjentskaper som tiltaler kvinner, mener Cooper.

De fleste sex-surferne er gift (47 prosent) eller i et forpliktende parforhold (17 prosent).

Mest privat
Arbeidsgiverne behøver heller ikke være så veldig bekymret. Bare seks prosent av brukerne surfer etter sex på jobben, 80 prosent oppsøker sexsidene hjemmefra. Hva de resterende 14 prosentene gjør, oppgis ikke.

De fleste ser på cybersex som underholdning, snarere enn som et hjelpemiddel til seksuell tilfredsstillelse. 87 prosent har ingen skyldfølelse for å oppsøke erotiske websider, men likevel lyver hele 75 prosent om at eller hvor ofte de gjør det.

Erotiske fordeler
Men Internett gir erotiske fordeler også: Flere fortalte at de oppga en annen enn sin virkelige alder, og mange ga seg også ut for å være av en annen rase enn den de tilhørte i virkeligheten.