Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teleselskap halverer

TELEGRAM: Tele Danmark vil halvere pålydende på aksjene, samt øke aksjekapitalen med ti prosent. Allikevel hevder de at de ikke har konkrete planer på hva denne kapitalen skal brukes til.

Telia og Telenor forhandler, mens andre operatører teller på knappene om hvordan de skal forholde seg på det nordiske markedet. Den største eieren i Tele Danmark er Ameritech, som er USAs mest aggressive teleselskap når det gjelder satsing i Europa.

Økonomisk fleksibilitet
I innkallingen til Tele Danmarks ordinære generalforsamling i år foreslås det at pålydende endres fra 10 kroner til fem kroner. På to år har kursen på aksjen gått fra under 300 kroner, til den passerte 700 danske kroner sist fredag, melder næringsavisen Børsen.

I innkallelsen til aksjonærene i Tele Danmark heter det at styret ønsker å styrke selskapets økonomiske fleksibilitet, og at en ikke har aktuelle planer eller prosjekter.

Stikkord: Mobil