Annonse


Nytt mobilnett til fjells

Klokken 11.00 i dag, mandag, åpnet Telenor Mobil sitt GSM 1800-nett i Bykle, i området rundt Hovden Skisenter. Samtidig åpner operatøren dette storbynettet i Oppdal, Trysil, Hemsedal, Geilo og Kvamskogen.

Økt ringekapasitet
Hensikten er å kunne tilby økte ringekapasitet: At flere mobiltelefonbrukere kan ringe samtidig.

For Bykle sin del øker befolkningen fra om lag 750 til over 10.000 i løpet av påsken.

Annonse


– Vi kunne ha økt ringekapasiteten ved å bygge ut det eksisterende GSM 900-systemet. Men det er faktisk billigere og enklere for oss å bygge ut det nye GSM 1800-systemet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i telenor Mobil.

Fordel for flere
– Samtidig synes vi at de som kjøper tobåndstelefoner (dual band) i vår påskekampanje også skal få nyte godt av dem på påsketuren utenfor byene. Dessuten vil dette frigi ringekapasitet i GSM 900-nettet, som vil komme de med vanlige ettbånds mobiltelefoner til gode, sier Amundsen.