Arkiv

Annonse


NetCom tester GSM 1800

Arkiv

I motsetning til Telenor har ikke NetCom hatt like mye hastverk med utbygging av GSM 1800-nettet. NetCom, med mindre en halvparten så mange kunder, har ikke like stor belastning på nettet, og således ikke akutt behov for kapasitetsutvidelse.

Take-off i natt
– Vi åpnet 1800-nettet for testing ved midnatt på Gardemoen. I løpet av en uke vil vi starte kommersiell drift. 1800-stasjonene vil avlaste nettet i perioder med mye trafikk, sier utbyggingssjef Geir Løvnes i NetCom.

I tillegg til de tre basestasjonene som står inne i flyterminalen har NetCom også tre stasjoner utenfor bygget. Disse brukes både for trafikk utenfor bygget, men avlaster også i trafikk inne i bygget.

Annonse


Klager i tåken
Begge mobiloperatørene har hatt dekningsproblemer på flyplassen, og Løvnes bekrefter at enkelt kunder har uttrykt misnøye.

– Det er spesielt i perioder med tåke, da folk ringer for å si at de blir forsinket, at vi får problemer. Vi har mottatt noen klager, men vi regner med at 1800-nettet vil hindre framtidige flaskehalser, sier Løvnes.

Gradvis
Selv om Gardermoen var det mest akutte problemet, merker NetCom også trykket i Oslo. Her må NetCom-abonnenter med tobåndstelefoner imidlertid smøre seg med noe tålmodighet.

– Vi har også kapasitetsproblemer i enkelte perioder i Oslo. Vi bygger derfor ut 1800-nettet i sentrum. Oppgraderingen gjøres i forbindelse med bytting fra Motorola til Siemens basestasjoner. Før sommeren vil nettet være i drift i ring 2 i Oslo, sier Løvnes til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse