mp3-vignett

Annonse


MP3 skyldig i CD-svikt

mp3-vignett

Den amerikanske plateindustrien forklarer i hvert fall den sviktende omsetningen med piratvirksomhet ved hjelp av Internett og MP3, melder CNET News.

Naiv plateindustri
Plateindustrien møter imidlertid motbør fra seriøse aktører. Forrester Research mener plateindustriens analyse er ”naiv og ubegrunnet”. Ungdom bruker PC-er mer og mer på daglig basis og dette får innflytelse på forbruket av alle andre former for underholdning, ikke minst TV.

”Plateindustrien må slutte og klage over MP3 og heller begynne å utvikle forretningsmodeller for digitale leveranser av underholdning,” skriver Forrester Research, som mener at industrien her har penger å tjene.

Annonse


Tjener på MP3
Og det finnes ”plateselskaper” som har gjort akkurat det, og som tjener penger på det. Selskapet GoodNoise tjente 31 millioner dollar i januar på omsetning av lovlige MP3-filer.

En talsmann for selskapet sier til CNET News at måten å bekjempe piratvirksomheten på er å tilby flere lovlige MP3-musikkfiler.

– Hvis ingenting av det kunden vil ha finnes i det formatet kunden ønsker det, vil du få piratvirksomhet, sa direktøren for selskapet, Gene Hoffmann.

For dyrt
Rapperen Chuck D fra Public Enemy, tror derimot at representantene for plateindustrien kan ha rett, uten at han er spesielt lei seg for det. Han sier til magasinet Wired at MP3 er konsumentenes hevn over plateselskapene.

– Hvem kommer til å gidde å betale i dyre dommer for en CD når man kan hente låtene ned for en brøkdel av prisen og så brenne sine egne CD-er? spør han.

Musikkens halliker
Plateselskapenes er musikkbransjens halliker, ifølge Chuck D, og når MP3 får selskapene til å falle sammen, vil både artister og kunder tjene på det.

Artistene kan selge materialet sitt med fortjeneste over Internett, mens kundene slipper å betale prisen for det store økonomiske mellomlegget som går rett til plateindustrien. Artistene tjener det samme som før, og kundene får musikken billigere! Hevder altså Chuck D.