Red Hat Linux 5.2

Annonse


RedHat kommer til Europa

Red Hat Linux 5.2

Selskapet, som ble stiftet i 1993, leverer operativsystemet Linux ferdigpakket til brukere over hele verden. I løpet av det siste året har antall ansatte doblet seg, og ligger nå på over hundre personer.

Satset på CeBIT
Selskapet vekket enorm interesse på årets CeBIT-messe.

– Noe av grunnen til at vi satset på CeBIT var for å kartlegge det europeiske markedet, og for å vise støtte til våre europeiske brukere, sier Sami Clark, representant for Red Hat.

Annonse


Kommer til Europa
Selskapet, som holder til i North Carolina på USAs østkyst, har planer om å ekspandere til Europa.

– I løpet av året håper vi å ha en filial i Europa. Vi jobber på spreng med å finne den mest optimale beliggenheten, sier Clark.

England og Tyskland er de mest aktuelle landende, i tillegg til Finland – hjemlandet til Linux’ skaper, Linus Thorvald.

God butikk
Mange lurer på hvordan de kan drive butikk av en programvare som er gratis.

– For det første sparer vi folk for kostbar nedlastningstid ved å sende operativsystemet på CD. I tillegg inkluderer vi installasjon- og konfigurasjonsvektøy som gjør jobben enklere, sier Clark.

– I fremtiden vil support bli stadig viktigere. Vi har i dag allerede startet et døgnåpent kundesenter, en tjeneste vi selvfølgelig tar betalt for, sier Clark.

Selskapet nyter også godt av voksende annonseinntekter fra deres nettsted, som jevnlig besøkes av flere millioner Linux-frelste surfere.

Uventet støtte
I begynnelsen var Linux kun et alternativ for profesjonelle programmerere og datainteresserte. I løpet av det siste året har systemet fått uventet støtte fra store aktører som IBM, Compaq og Netscape.

I tillegg til å installere Linux som standard tilbehør på servere, har også datagigantene kjøpt aksjer i RedHat.

Blir allemannseie
Linux har i dag over 10 millioner brukere, og er det raskest voksende operativsystemet til servere. Det har lagt beslag på nesten en femtedel av alle nyutsendelser. Linux fungerer i dag på Intel, Alpha og Sun SPARC plattformer.

– Linux er i ferd med å bli ”mainstream”. Støtte fra de store dataprodusentene gjør det lettere for Linux å bli et realistisk alternativ til Windows, sier Clark til ITavisen.

Annonse