Annonse


Intranett via mobilen

For å si det slik; en selger er ute for å selge et produkt, men har ikke alle prisene i hodet. Hun kan, via sin mobiltelefon, gå inn på bedriftens intranett for å sjekke prisene. Dermed blir det unødvendig å bry andre selgere støtt og stadig.

Åpen plattform
– WAP-tjeneren gir bedrifter og IT-organisasjoner en åpen plattform for levering av nye applikasjoner gjennom luften til deres kunder, sier Gerhard Romen, adm. direktør for salg og markedsføring i Nokia.

Tjeneren har muligheter for å styre hvem som får tilgang til de ulike områdene ved bruk av brannvegger, heter det i en pressemelding fra Nokia.

Nokias WAP-tjener er basert på Java, noe som gir mulighet for bruk av WAP-løsninger via en åpen standard.

Annonse


Tekstmeldinger
Uthenting av informasjon fra WAP-tjeneren kan gjøres på to måter; enten ved Short Message Service (tekstmeldinger) eller via linjesvitsjet data.

– Bestilling av flybilletter og betaling av regninger, bare for å nevne noe, uavhengig av tid og sted, åpner en helt ny verden for mobiltelefonbrukere, sier Romen i en pressemelding fra Nokia.

Felles standard
WAP er en felles standard utviklet av en rekke mobilleverandører.

Målet er et felles format for internettoverføring til mobiltelefoner, slik at det for eksempel ikke blir nødvendig å tilpasse nettsidene til de spesifikke skjermene til hver enkelt mobiltelefon.