Annonse


Fusjonsstrid løses med nett?

Nordmennene skal ha krevd flere forretningsområder lokalisert til Norge og kravene skal ha satt fusjonen i fare, var noen av ryktene som ble referert i svenske Dagens Industri.

Hvem skulle dominere?
Ifølge Finansavisen er det mindre dramatisk enn som så. Den siste tidens uenighet dreiser seg om lederkabalen, og dermed hvilken av de to bedriftskulturene som skal dominere de forskjellige forretningsområdene.

Det skal være klart at Telenors Stig Herbern blir sjef for det fusjonerte selskapets mobildivisjon.

Strid om Internett
Internett er en viktig strategisk divisjon fordi det her er muligheter for stor vekst, og her pågår striden fremdeles.

Annonse


Finansavisen skriver at en mulig løsning vil være å dele Internett-avdelingen i to. En avdeling skal ta seg av IP-telefoni og andre vekstområder. Den andre delen skal stå for ISP, eller de ”tradisjonelle” Internett-tjenestene.

Klar over helgen
Dermed regner man med at svenskene lettere vil kunne akseptere at Telenor får enda en sjef i det nye selskapet og dessuten kontroll over det nye konsernets vekstområder som altså ikke minst handler om mobiltelefoni og Internett.

Avtalen skal være klar til undertegning over helgen.