Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med ny moBILtelefon

OSLO: Finske Nokia presenterte i dag en ny bil-mobil på CeBIT-messen i Hannover. 6090-modellen, som ikke er ulik 5110, har blant annet datamuligheter.

Nokia 6090

Med sin 8W-mottaker er Nokia 6090 designet for å gi best mulig signal og mottakerforhold innen GSM-nettverket, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kommunikasjon på veien
– Nokia 6090 er et utmerket valg for dem som trenger mobil kommunikasjon på veien. Profesjonelle transportører og serviceindustrien er flittige brukere av mobiltelefoner, sier Nokias markedssjef i Skandinavia, Mads Eriksen.

Nokia 6090 har mobile datakommunikasjonsmuligheter, inkludert RS232-serieport forbindelse med en datamaskin. Telefonen kan brukes som modem og kontrolleres via AT-styring. Den kan også ha to SIM-kortlesere: Et ISO SIM på radioenheten og et annet plug-in SIM-kort til håndsettet.

Smarte trafikkløsninger
– De som har behov for mobil kommunikasjon på veien krever god yteevne og gode mottakerforhold. Nokia 6090 er den perfekte plattform for ledelse av ansatte ute i trafikken, såkalt «fleet management», og andre smarte trafikkløsninger, sier Eriksen.

Nokia var det første selskapet i verden som introduserte en fast GSM mobil, Nokia 6050 for bilbruk.

Stikkord: Mobil