Internet Explorer 5.0

Annonse


Nå er Explorer 5.0 klar

Internet Explorer 5.0

Hver beta av Internet Explorer (IE) 5 har bydd på nye funksjoner, og det er også noen endringer i den endelige versjonen som Microsoft nå slipper.

IE 5 er nå blant annet betydelig raskere enn IE 4 i bruk. Nå er jo også den topprangerte norske nettleseren, Opera, også rask – og den tar bare opp 1,7 MB på harddisken!

Relaterte nettsteder
Den mest synlige nye funksjonen i den endelige utgaven av IE 5, er Related Sites – en liste med relaterte nettsider som kommer til syne i en egen “vindusrute” sammen med favoritter, søkeresultater og historie.

Annonse


Tjenesten leveres av Alexa, i likhet med What’s Related-funksjonen i Netscape Communicator 4.5 og NeoPlanet 2.0.

Nyheter i vindusruten
En annen nykommer i IE 5 kalles Web Accessories. Her kan forskjellige nettsteder, som New York Times, pushe innhold til en egen, liten vindusrute, uavhengig av nettstedet som vises i hovedvinduet.

Web Accessories gir innholdsleverandører muligheter til å informere om sine tjenester.

Intelligente søk
Microsoft har forbedret AutoSearch-funksjonen som trår til når du taster stikkord inn i adressefeltet. IntelliSense-teknologien er imponerende intelligent.

Søkefunksjonen har koplinger til 16 søkeverktøy og en rekke tilpasningsmuligheter.

Epost og radio-knapper
Microsoft har integrert Hotmail i nettleseren og den medfølgende Outlook Express.

Windows Media Player er nå integrert og betjenes med egne radio-knapper (Play, Stop, Volum) under adressefeltet. Mediespilleren kan dessverre ikke avspille G2 RealAudio.

100 MB i små porsjoner
IE 5 opptar hele 100 MB i ukomprimert tilstand, men du kan nøye deg med å laste ned minimumsutgaven fra www.microsoft.com/windows/ie/.

Får du ikke tak i den her, så er suverent raskeste alternativ http://tucows.telia.no/web95.html#explorer50

Microsoft har lagt inn en funksjon som automatisk sørger for å laste ned og installere tilleggsfunksjoner etter hvert som du trenger dem. Hvis du da ikke heller velger småvokste, norske Opera.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse