CeBit99

Annonse


CeBIT størst på telekom

CeBit99

Til høsten skal ITU arrangere sin tradisjonelle messe Telecom 99 i Geneve. I mellomtiden kan telebransjen ta seg en tur til Hannover og CeBIT for å finne ut hva som skjer.

I år er hele ni utstillingshaller med en grunnflate på nesten 100.000 kvadratmater satt av til 1053 teleutstillere. Dette er en økning på 29 prosent fra 1998 og viser at telekommunikasjon er det segment i IT-bransjen som for tiden vokser raskest i Europa.

Tele er 50 prosent
I rapporten European Information Technology Observator (EIT0), som ble offentliggjort her på messen, står telekom nå for halvparten av det europeiske ICT-markedet.

Annonse


Deretter følger datamaskiner (20 prosent) tjenester (14 prosent) programvare (10 prosent), andre typer databehandlingsutstyr (fire prosent) og kontorutstyr (to prosent).

Markedsplass
Den kraftige veksten for telekom på CeBIT betyr at messen blir et stadig viktigere sted å lansere nye produkter. Derfor kommer for eksempel alle de store mobilprodusentene til å ha pressekonferanser her i løpet av uken.

Motorola, Ericsson, Nokia, Alcatel og Siemens: Alle er på plass og de fleste benytter anledningen til å vise hvilke produkter de skal selge i løpet av året.

Det samme skjer på nettverksmarkedet: I løpet av onsdag kan pressen møte både Ciscos toppsjef John Chambers og Dave House fra Nortel Networks. Lucent og 3Com vil bruke Cebit til lanseringer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse