Arkiv

Annonse


Telenor utvider GSM-1800

Arkiv

Mandag 15. mars i år åpnet Telenor klokken 12.00 et nytt mobilnett i Bodø, melder Telenor Mobil.

Bodø blir da den første byen i Nord-Norge som får avlastning på mobilsystemet ved hjelp av GSM 1800. (Sannsynligvis også den første nord for polarsirkelen)

Trenger tobåndstelefon
Med en tobåndstelefon (dual-band mobiltelefon) vil brukerne få tilgang til hele Telenor Mobils GSM-nett – både GSM 900 og GSM 1800.

Annonse


– Telenor Mobil forventer at om lag halvparten av GSM-kundene vil ha tobåndstelefoner innen utgangen av år 2000, opplyser dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.

I glasshus
Innenfor området rundt Glasshuset (i Bodø) foregår det til tider svært mye mobiltrafikk. Det er først og fremst i sentrumskjernen GSM-1800 vil avlaste det opprinnelige GSM-900 nettet.

Med åpningen av GSM-1800 øker Telenor mobilkapasiteten betydelig i sentrum. Kapasiteten vil bli økt ytterligere før sommeren. Før sommeren økes kapasiteten ved hjelp av GSM-1800 også i havneområdene.

Tromsø neste
Tromsø vil få GSM 1800 rundt påsketider. Det nye avlastningsnettet skal etter planen være i drift til påske og vil da gi en kapasitetsøkning for alle som bruker tobåndstelefon i Tromsø sentrum.

Det nye GSM 1800-systemet representerer en kapasitetsutvidelse og skal bygges ut der behovet for en kapasitetsøkning er størst – i byområder.

Klar for Internett
– Når vi setter GSM 1800 i drift allerede 15. mars i Bodø er det for å møte utviklingen i abonnementstall og trafikk, men ikke minst for å kunne tilby nye kapasitetskrevende tjenester knyttet f.eks. til Internett, sier plandirektør Svein O. Andreassen i Telenor Mobil.

Kundene kan beholde abonnement og telefonnummer ved bytte til tobåndstelefoner. Samtalepris og abonnementspris forblir den samme.