Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Avviser mobilsvindel

OSLO: ITavisen har tidligere omtalt ryktene om mobilsvindel. Nå rykker Telenor Mobil ut mot ryktene.

Det har den siste tiden gått rykter via Internett om en ny type svindel på mobiltelefon. Ryktet har lenge florert i Europa, og har nå nådd Norge.

Vandrehistorie
– Det hele er en vandrehistorie, mener Telenor Mobil i en pressemelding.

Meldingen, som nå blir distribuert i stort omfang, lyder omtrent slik:

«Skulle du motta en samtale fra representant fra et firma som heter «ERICELL» eller «ESAT» som ønsker å teste telefonen din ved at han ber dere taste **9990*, (eller liknende tallkoder) så IKKE GJØR DET. Disse individene har utviklet et system som klarer å lese «chipen» i din telefon, og er bare ute etter å misbruke denne informasjonen.»

Ubekreftet
– Ingen kan imidlertid bekrefte kjente tilfeller av slike oppringninger, og vi har ingen holdepunkter som bekrefter eller sannsynliggjør at slik svindel er mulig i mobilnettet. Dette er for øvrig testet i flere operatørers mobilnett, sier informasjonssjef Ole Tom Nomeland i Telenor Mobil.

Stikkord: Mobil