Annonse


Avviser mobilsvindel

Det har den siste tiden gått rykter via Internett om en ny type svindel på mobiltelefon. Ryktet har lenge florert i Europa, og har nå nådd Norge.

Vandrehistorie
– Det hele er en vandrehistorie, mener Telenor Mobil i en pressemelding.

Meldingen, som nå blir distribuert i stort omfang, lyder omtrent slik:

“Skulle du motta en samtale fra representant fra et firma som heter “ERICELL” eller “ESAT” som ønsker å teste telefonen din ved at han ber dere taste **9990*, (eller liknende tallkoder) så IKKE GJØR DET. Disse individene har utviklet et system som klarer å lese “chipen” i din telefon, og er bare ute etter å misbruke denne informasjonen.”

Ubekreftet
– Ingen kan imidlertid bekrefte kjente tilfeller av slike oppringninger, og vi har ingen holdepunkter som bekrefter eller sannsynliggjør at slik svindel er mulig i mobilnettet. Dette er for øvrig testet i flere operatørers mobilnett, sier informasjonssjef Ole Tom Nomeland i Telenor Mobil.