Mobiløre1

Annonse


Selgere binder mobilselskap

Mobiløre1Nøkkelbegrepet for dette er uttrykket “i god tro”. Dersom en selger presenterer seg som agent for et selskap er kjøperen i god tro på at vedkommende også kan gi bindende løfter.

Grenser for god tro
Men det er grenser for hvor langt en forbruker kan hevde å være i god tro.

– Dersom selgeren er full, og lover gratis tellerskritt i tre år, er nok denne grensen passert, sier kontorsjef Magne Berntsen i Forbrukerrådet i Nordland. Kontoret har fått inn en del klager på at selgere har lovet mer enn hva de har hatt lov til etter instruksen.

– Og dersom en selger har lovet ekstra gode vilkår, så kan Netcom ikke uten videre komme vekk fra avtalen ved å si at selgeren ikke hadde angang til å gi disse vilkårene, sier Berntsen.

NetCom vil ordne
– Vi er veldig opptatte av at folk ikke skal få et negativt inntrykk av Netcom. Dersom det oppstår saker der kundene er misfornøyde, vil vi gjøre vårt for å ordne opp i dette. Men det fratar ikke selgerne ansvaret for å gi korrekt informasjon, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom.

Selskapet Salgsdivisjonen står for Netcoms direktesalg av mobiltelefoner. Adm. direktør Petter Paasche var ikke tilgjengelig for kommentarer mandag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse