Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Engelsk taper på Internett

TELEGRAM: Internett-brukere med et annet språk enn engelsk utgjør i dag den raskest voksende gruppen av mennesker som får tilgang til nettet.

Dette viser en undersøkelse gjennomført av amerikaneren Bill Dunlap. Han har fulgt utviklingen av bruken av andre språk på Internett siden 1995, skriver Wired News.

Spansk og japansk
På den tiden da Dunlop begynte sine målinger var det fire, fem millioner brukere med et annet språk enn engelsk på Internett. Det totale antallet brukere var ca. 40 millioner.

I dag er antallet brukere med et annet språk enn engelsk steget til ca 81 millioner av total 182 millioner brukere. Språket for det store flertallet brukere er med andre ord fremdeles engelsk, men bruken av spansk og japansk har for eksempel økt til 14,2 millioner brukere.

Konsekvenser for e-handel
Funnene bør få konsekvenser for hvordan selskapene som driver med e-handel presenterer seg på nettet, mener Dunlop

– Hvis for eksempel et firma har lite salg til tyske, japanske eller spanske språkbrukere og de samtidig vet at det finnes millioner av brukere av disse språkene på nettet, ville det være logisk om de satte inn ressurser på å nå disse språkgruppene med sin informasjon, hevder han.

Lokal plassering
Dunlop hevder imidlertid at selskaper som har ambisjoner om å ”erobre verden” er nødt til å plassere sine webtjenester i språkbrukernes lokalområder.

– Kun å oversette budskapet kommer ikke til å være nok for den som vil henge med i konkurransen, sier han.