Amazon

Annonse


Amazon er konge på video

Amazon
(Ill.: Amazon.com)

Den største konkurrenten Reel.com, eid av leievideokjeden Hollywood Entertainment, omsatte for cirka 50 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Amazon.com hevder at deres omsetning på videofilmer passerte dette. De ville allikevel ikke utdype overfor CNET hvor mye det var snakk om.

Full musikk
Amazon.com startet videosalget i november. Dette var et ledd i en strategi om å bli et supermarked på nett hvor man kan finne det meste av forbrukerstoff.

Selskapet, som omsatte for 2 milliarder kroner i fjor, ble også en gigant innen salg av musikk.

Apotek
Bokhandelen nøyer seg ikke bare med å ekspandere innen musikk og video. I forrige måned kjøpte Amazon.com 46 prosent av Drugstore.com. Ved å klikke på et ikon på Amazon.coms hjemmeside kommer du rett inn i apoteket.

Annonse


Det hersker imidlertid mye regulatorisk usikkerhet rundt medisinsalg via nettet. Investeringen er således en økonomisk risiko, men det er jo noe Amazon.com har god erfaring med.

Kostbar satsing
Det Seattle-baserte selskapet har vært en gullaksje siden introduksjon på Wall Street. Børsverdien tidoblet seg i løpet av fjoråret, og endte på utrolige 173 milliarder kroner.

Til tross for jublende investorer taper selskapet fortsatt penger. Lave priser og kostbare kampanjer skapte i fjor et underskudd på en milliard kroner, av en omsetning på knappe 5 milliarder. Med andre ord taper selskapet cirka 20 kroner per CD du kjøper.