Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amazon er konge på video

OSLO: Seattle-selskapet Amazon.com har slått seg opp som bokhandel via Internett. Nå hevder de også å være størst på salg av videofilmer.

Amazon
(Ill.: Amazon.com)

Den største konkurrenten Reel.com, eid av leievideokjeden Hollywood Entertainment, omsatte for cirka 50 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Amazon.com hevder at deres omsetning på videofilmer passerte dette. De ville allikevel ikke utdype overfor CNET hvor mye det var snakk om.

Full musikk
Amazon.com startet videosalget i november. Dette var et ledd i en strategi om å bli et supermarked på nett hvor man kan finne det meste av forbrukerstoff.

Selskapet, som omsatte for 2 milliarder kroner i fjor, ble også en gigant innen salg av musikk.

Apotek
Bokhandelen nøyer seg ikke bare med å ekspandere innen musikk og video. I forrige måned kjøpte Amazon.com 46 prosent av Drugstore.com. Ved å klikke på et ikon på Amazon.coms hjemmeside kommer du rett inn i apoteket.

Det hersker imidlertid mye regulatorisk usikkerhet rundt medisinsalg via nettet. Investeringen er således en økonomisk risiko, men det er jo noe Amazon.com har god erfaring med.

Kostbar satsing
Det Seattle-baserte selskapet har vært en gullaksje siden introduksjon på Wall Street. Børsverdien tidoblet seg i løpet av fjoråret, og endte på utrolige 173 milliarder kroner.

Til tross for jublende investorer taper selskapet fortsatt penger. Lave priser og kostbare kampanjer skapte i fjor et underskudd på en milliard kroner, av en omsetning på knappe 5 milliarder. Med andre ord taper selskapet cirka 20 kroner per CD du kjøper.