Annonse


Beastie Boys rocker på MP3

Grand Royal Records ble startet i 1993 som et uavhengig plateselskap, men med tilknytning til Capitol Records. Selskapet bruker nå SHOUTcast til å drive PR-fremstøt for sine 17 artister, deriblant Beastie Boys, skriver Wired News.

Lytt på direkten
SHOUTcast er en teknologi som tillater brukerne å ”streame” MP3-filer via nettet.

Streaming kan enklest sammenlignes med det å lytte til radio. Melodiene sendes fra en server og kan høres ”på direkten” på lytterens hjemme-PC via Internett.

Nettverks trengs
Et av problemene med SHOUTcast er imidlertid at en server bare kan betjene omtrent 30 lyttere ad gangen. Det trengs dermed et nettverk av servere for å betjene, hundrevis eller tusenvis av lyttere.

Annonse
Dette er imidlertid en ulempe som kan gjøres om til en fordel for musikkartister. De som bruker nettverket er garantert fans og svært interessert i stoffet som presenteres.

For Grand Royal Radio, (SHOUTcast-versjonen av Grand Royal Records) handler det om å gi fansen det de vil ha: kringkasting av konserter, intervjuer, ikke tidligere utgitt materiale, B-sider etc. Med andre ord er også snakk om resirkulering av stoff som ikke har masseappell.

MPStation
Grand Royal Records er for øvrig ett av få plateselskaper som har akseptert å distribuere MP3-filer til MP3-jukeboxen MPStation som det danske selskapet Kornerup ADD-ON venter på å utplassere på sentrale steder her i landet.

Dette opplyser Jon Koppang i Satellitt Compagniet som er det danske firmaets representant i Norge.

Prøv SHOUTcast her: www.shoutcast.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse