Annonse


Skal NetCom bli dansk?

Det er i et intervju i den danske næringslivsavisen Børsen mandag at konsernsjef Henning Dyremose forteller at Tele Danmark i dag kan gjøre oppkjøp i timilliardersklassen.

Riktignok må hovedeier Ameritech godkjenne større oppkjøp, men finansieringen kan blant annet gjøres ved aksjeemisjoner. Derfor regner Dyremose ikke med noen problemer hvis oppkjøpskandidaten ellers er akseptabel.

Skandinavisk fotfeste
Selskapet ønsker først og fremst et bedre fotfeste i Norge og Sverige. I praksis finnes det derfor bare to kandidater: Netcom i Sverige og NetCom ASA i Norge.

– Svenske Netcom, med en markedsverdi på 25,7 milliarder kroner, vil riktignok være en stor munnfull for Tele Danmark, sier Henning Dyremose, som imidlertid ikke utelukker at selskapet kjøpere en minoritetspost i dette selskapet, eller i norske NetCom.

Annonse


Hvis selskapet kjøper seg opp i NetCom ASA, vil det raskt bli den dominerende eieren, siden Ameritech allerede er blant de store aksjonærene der.

Etter fusjonen
Det er først og fremst fusjonsplanene til Telia og Telenor som har fått Tele Danmark til å vurdere økte investeringer i Norge og Sverige.