Grove, Andrew

Annonse


Intel slipper straff

Grove, AndrewIntel som har vært beskyldt for å tvinge Compaq, Integraph og Digital til å lisensiere deres patenter hos Intel, skulle stå på tiltalebenken i morgen tidlig.Rettssaken blir nå utsatt inntil et eventuelt forlik er avklart.

Win-win?
Vi ser på dette kompromisset som en vinn-vinn for begge parter, og vi er fornøyd med at avtalen gir oss anerkjennelse for vår intelektuell-eiendom, sier administrerende direktør for Intel Craig Barrett

Barrett mente at avtalen kan skape en god dialog mellom myndighetene og Intel.

Forliket må imidlertid godkjennes av handelskommisjonen (FTC), hvor fire medlemmer stemmer for eller mot.

Monopol?
Selv om Intel oppnår et forlik, etterforskes selskapet fortsatt for misbruk av markedsmakt i likhet med det Microsoft er tiltalt for.

Med sin sterke dominans i mikroprosessor markedet, i kombinasjon med Windows operativsystem, vil Intel kunne skade konkurranse og forbrukere, i følge handelskommisjonen.

Halve Microsoft
Selskapets børsverdi har svekket seg noe i løpet av våren, men dette skyldes trolig mer prognoser om stagnasjon i pc-markedet, enn myndighetenes muskler.Etter at nyheten ble kjent gikk kursen på Intel opp tre prosent, til i overkant av halvannen billion norske kroner. Dette tilsvarer cirka halvparten av Microsofts verdi.