MP3-test

Annonse


Hvilken MP3-spiller er best?

MP3-test

Det første vi kan slå fast er at det ikke er noe å si på lydkvaliteten for spillerne. Der er heller ikke særlig forskjell på spillerne i så henseende. Pris, funksjonalitet og design blir dermed avgjørende.

Koster en del
Begge spillerne er forholdsvis dyre, med Rio-spilleren på toppen. Spaceworld selger Rio for 2498 kroner.

Jon Koppang i Satellitt Compagniet regner med at utsalgsprisen på den minste utgaven av MPMan vil bli satt til 2100 kroner, men at en del forhandlere sannsynligvis vil selge den vel 100 kroner billigere.

Annonse


Kommer flere utgaver
Begge spillerne kan ta 32 megabyte med lyd (tilsvarer omtrent 35 minutter). En fordel med Rio er at minnet kan utvides med såkalte flashcards. Den muligheten har ikke denne utgaven av MPMan, men den finnes i en versjon som er dobbelt så stor. MPMan vil også bli lansert i en utgave med flashcards i april.

Rio kjører på vanlige batterier, mens MPMan har den fordelen at den går på oppladbare batterier. Disse lades opp mens spilleren henter ned MP3-filer fra datamaskinen.

Lett å installere
Både MPMan og Rio PMP 300 er forholdsvis enkle å installere. For de som leser håndbøker burde det gå som smurt. Med MPMan er det faktisk verre for de som tror de har nok greie på det til å installere uten hjelp. Da kan man støte på litt driverproblemer, men med litt arbeid får man likevel rettet opp disse problemene.

Begge spillerne har gode programmer som gjør det enkelt å overføre MP3-filer, og de er begge raske. For de som ikke har MP3-filer, eller som ikke vil gjøre seg kriminelle, følger det med en CD full av sanger til Rio-spilleren. Du får også med AudioCatalyst når du kjøper denne spilleren. Dette programmet gjør det utrolig enkelt å overføre dine egne CD-er til MP3 (fullt lovlig). Man setter inn en CD, velger de sangene som skal bli MP3-filer og trykker på Grab.

Dette programmet kan også hentes inn via Internett. Gå til www.mp3.com. Her kan brukeren finne det meste av programmer, lovlige sanger etc til bruk sammen med en MP3-spiller. Det er likevel klart at Rio har en fordel her for de brukerne som ikke er alt for trygge i forhold til å laste ned programmer fra Internett. Best for nybegynnere kan man kanskje si.

Design
Det er ikke tvil om at MPMan har den beste designen. Ren, stilig og profesjonell. Dessuten finnes den i flere farger: Gull, sølv, rød, sort og blå.

Rio derimot har noe MPMan mangler – beltefeste. Dette kunne imidlertid ha vært bedre. Vi opplevde det som litt i løseste laget. Det hoppet av ved vanlig gange.

MPMan viser også bare tiden i displayet med sekunder. Dermed må man regne ut hvor mange minutter en låt tar selv. Litt tungvint kanskje.

Last ned MP3 i butikken
Sist, men kanskje ikke minst er MPMan det formatet som kan brukes sammen med såkalte MPStations. Dette er jukeboxer for MP3-formaet hvor brukerne kan laste ned lovlige MP3-filer mot en liten avgift.

Disse er imidlertid ikke en realitet ennå, men Koppang i Satellitt Compagniet hevder at plateselskapene nå er på glid og at disse jukeboxene vil plasseres ut over hele landet om relativt kort tid.

Annonse