Dreamweaver

Annonse


En webdesigners drøm

Dreamweaver

Dreamweaver fra Macromedia har vært en av de bedre HTML-editorene på markedet siden det kom, men etter at versjon 2.0 kom på nyåret har den feid så godt som all motstand av banen.

Både nybegynnere og utlærte
Det som er flott med programmet er at man kan ta det i bruk uansett om man er nybegynner eller “ferdig” utlært. Det er det bare et fåtall editorer som kan. De fleste er beregnet på enten den ene eller den andre gruppen.

Instruksjonsboken som følger med er grei og lettfattelig. Følger man gjennomgangen i boken har man i løpet av en halvtime fått stor innsikt i programmets muligheter og hvordan det brukes.

Annonse


Hva du ser er hva du får
Programmet har støtte for det nyeste innen kode, med CSS, XML, HTML 4.0 og DHTML på toppen av menyen. Og det er enkelt. Dersom man ikke vil kode for hånd er det lett å sette opp de mest dynamiske sider bare ved å bruke musen.

Programmet har WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get), men i motsetning til hos de fleste konkurrentene er koden som genereres allikevel strukturert og “ren”. Microsoft FrontPage og NetObjects Fusion har en egen evne til å generere kode som er komplett uforståelig, noe som gjør det bortimot umulig å endre aspekter ved sidene manuelt.

Dreamweaver har også støtte for filer fra andre Macromedia-produkter, noe som gjør det enkelt å legge inn blant annet Flash-animasjoner i HTML-dokumentene.

Markedets beste
Programmet er absolutt å anbefale. Dette er helt klar det beste programmet på markedet per i dag, ikke minst fordi man også får med den mer tekstbaserte HTML-editoren Allaire HomeSite på kjøpet.

Distributør i Norge er Demo AS, og anbefalt utsalgspris ligger på 3.692 (eks. mva)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse