Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Sense presser Spal

Foto: Jørgen berner Ross

Kun kort tid før Senses søknad om tilgang til Telenors mobilnett endelig skal avgjøres holder investorene pengene tilbake.

Strategisk investor
Det tok lenger tid enn Trygve Tamburstuen hadde regnet med å få en teleaktør inn på eiersiden. Selv om samtaler med Orange og Sonera kom langt, resulterte de ikke i noen avtaler.

Trygve Tamburstuens meritter som NetCom- og NetNet-gründer overbeviste italienske Spal Group om at Sense var et solid prosjekt. Spal har klare bransjemessige strategiske interesser ved en investering i Sense.

Annonse
Spal er ledende innen distribusjon av mobiltelefonutstyr, og de eier i tillegg en DECT-konsesjon i Italia.

Nok til å opprettholde driften
Avtalen som innebærer 120 millioner i aksjer og konvertible lån, i tillegg til en opsjon på tilsvarende beløp, ville være mer enn nok til å holde driften i gang fram til den endelige avgjørelsen i Samferdselsdepartementet foreligger.

Dersom Samferdselsdepartementet sier ja vil investorene trolig stå i kø, og selskapet vil være sikret.

Håper på løsning
Men da Spal Group ikke utbetalte den første delen av finansieringspakken på 40 millioner i løpet av februar måned som avtalt, fikk Sense akutte problemer. Nå står kreditorene på døren, og Sene er helt avhengig av denne innbetalingen.

– Vi er i dialog med selskapet og tror vi kan få til en løsning i løpet av uken, sier Tamburstuen til ITavisen.

Ved en eventuell konkurs av Sense vil avtalen trolig forfølge Spal Group, således tjener de lite på å slepe beina.

Sultedøden
Mye av problemet oppsto da hussentralleverandøren Nortel ønsket ytterligere sikkerhet. De stilte krav om at opsjonen skulle gjøres bindende. Dette ble for mye å svelge for Spal

– Det så ut som om Sense hadde leverandørfinansieringen i orden, men så snudde plutselig Nortel på flisa, sier direktør Carlo Loi i Spal Group til ITavisen.

Udugelige politikere
Loi er ikke villig til å kommentere de øknomiske avtalene de har inngått med Sense, og mener at dette ikke er en sak for pressen.

– Skriv heller om de hundre personene som mister jobben på grunn av udugelige norske politkere, sier Loi til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse