PentiumII

Annonse


Pentium II-røverkjøp

PentiumII

Intel har jevnt og trutt mistet markedsandeler til prosessorprodusenten AMD de siste 10 månedene. Mandag fortalte Toshiba at også de ville begynne å bruke AMD-prosessorer i sine bærbare PC-er. I januar ble det solgt flere PC-er med AMD-brikker enn med Intel-brikker gjennom de amerikanske PC-forhandlerne.

Priskrig på prosessorer
Intel har svart med å kutte prisene på sine Celeron billigbrikker, og med å lansere kraftige Pentium II-prosessorer til forholdsvis lave priser.

AMD har svart tilbake med samme mynt. Hver gang Intel har kuttet prisen, har AMD også gjort det. AMD K6-2-prosessorer koster nå like mye som Celeron, mens AMD K6-III koster like mye som Pentium II og 25 prosent mindre enn Pentium III.

Annonse


Priskutt på 15 – 20 prosent
Mandag reduserte Intel prisen på 450 MHz Pentium II med 15 prosent til om lag 3.800 kr i store partier, 400 MHz-versjonen ble satt ned med 20 prosent til 2.250 kr, og 350 MHz-versjonen til 1.350 kr.

500 MHz Pentium III koster 5.500 kr, mens 450 MHz-versjonen koster 3.900 kr med dagens høye dollarkurser.

Røverkjøp på Pentium II
Mandag kuttet også Compaq i USA prisene på en rekke PC-er med Pentium II-prosessorer med 9 prosent.

Som en konsekvens av prosessorkrigen, kan du i løpet av de første ukene få kjøpt en kjapp og velutstyrt Pentium II-PC til en pris som ligger langt under en maskin med Pentium III-prosessor. Det er rene røverkjøpet.