Annonse


Kjempesuksess for Fast

Fast er et selskap med base på Bryn i Oslo. De utvikler søkeverktøy for Internett, driver tjenester og har utviklet ledende program for komprimering av lyd og bilde.

Søksmål eller nye avtaler?
Lycos og Fast samarbeider om en tjeneste der det er mulig å søke etter musikk på nettet. Problemet er at filene som registreres kan være kopiert ulovlig. Derfor er det blitt truet med søksmål mot Fast.

Men deler av musikkbransjen ser på slike tjenester som en mulig måte å hoppe over plateselskapene som mellomledd. Derfor har selskapet fått henvendelser fra flere svært kjente musikere og arrangører. Et videre samarbeide kan være aktuelt.

Aksjekursen tredobles
Dersom det blir underskrevet noen flere avtaler vil i så tilfelle dette bidra til ytterligere kursvekst.

Annonse


Fast topper for tiden Dagens Næringslivs liste over «bobleselskap», med en vekst på 61 prosent siste måned. Meglerhuset A. Sundvall mener prisen kan tredobles til neste år, som også har dette å si om prisen på selskapet:

– Det er forskjellige måter å prise internettselskap på, men ingen av metodene synes å gi en «korrekt pris». Den viktigste årsaken er at få internettselskap går med overskudd. Fast skiller seg ut fra resten av gruppen. Selskapet regner med å gå med overskudd i år, heter det i vurderingen fra Meglerhuset A. Sundvall.

Verdens største
Fast hevder at de nå er i ferd med å utvikle det de hevder skal bli verdens største søkemotor på nettet.

– Den er fem-seks ganger raskere enn konkurrentene, hevder adm. direktør Espen Brodin i Fast. Han regner med fortsatt sterk vekst i perioden videre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse