Hewlett-Packard - logo

Annonse


HP deles i to

Hewlett-Packard - logoOffentliggjøring ventes tirsdag kveld.

Det er Wall Street Journal Interactive som tirsdag kan fortelle om den forestående transaksjonen, som vil bli en av de aller største fisjoner i historien. Hewlett-Packard ville tirsdag formiddag ikke kommentere nyheten.

Silicon Valley-kjempe
HP er selskapet som startet historien om Silicon Valley, da ingeniørene Bill Hewlett og David Packard i 1938 slo seg sammen for å lage lyd-oscillatorer i en garasje nær Stanford-universitetet. Den første kunden var Walt Disney Studios.

Slo japanerne
I dag er selskapet den ubestridte ener på skrivermarkedet, enten man snakker laser- eller blekkskriverteknologi. Og HP er også på topp i servermarkedet, enten de er basert på HPs egen Unix eller på Intel-prosessorer og programvare fra Microsoft.

I tillegg er selskapet stadig vekk aktiv i markedene for test-instrumenter og medisinsk utstyr.

Vil ha fokus
Selskapet har imidlertid hatt visse problemer den siste tiden, blant annet med å klare leveringstidene på sine servere og på å tjene gode nok penger på PCene.

Nå ønsker åpenbart selskapsledelsen å gjennomføre oppsplittingen for å sikre bedre fokus på de enkelte forretningsområdene. Det vil i såfall være på linje med det andre selskaper, som AT&T og ITT har gjort de siste årene. AT&T skilte for eksempel ut Lucent Technologies og NCR for et par år siden.

Erfaringen fra USA viser at denne type selskapsdelinger ofte fører til betydelig kursstigning på Wall Street. HPs aksjekurs har de siste to årene steget med 17 prosent, mot gjennomsnittlig 56 prosent på Standard & Poors index – og dataleverandørenes gjennomsnittkurs steg med 137 prosent i den samme perioden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse