Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teleglobe inn i mobil

TELEGRAM: Teleglobe og adm. direktør Mette Håkonsen (bildet) kaster seg nå over mobiltelefonoperatørene. Selskapet tilbyr nå verdensomspennende ringemuligheter.

Arkiv

NetCom, sammen med Frankrikes nest største mobiloperatør SFR, er selskapets første mobilkunder, heter det i en pressemelding fra Newswire.

Internasjonale samtaler
– Teleglobe vil være en formidler av våre internasjonale samtaler, sier Anne Solveig Olstad i NetCom.

Hun sier at en ny aktørs inntreden i dette markedet øker konkurransen, noe som bedrer NetComs kostnadsbilde. Avtalen blir operativ fra første mai. Det nordiske mobilmarkedet blir stadig mer interessant for Teleglobe.

– Årsaken er at mobiltettheten i er svært høy i regionen, sier Tony Rønning i Teleglobe.

Stort nett
Mobiltelefonoperatørene posisjonerer seg nå på det internasjonale markedet.

– Vi er blant de netteierne som er best rustet til å tilby mobiltelefontjenester på dette markedet, sier adm. direktør Mette Håkonsen i Teleglobe.

Selskapet har fiberoptiske linjer og satellittforbindelser til 240 land og områder i hele verden. Gjennom den nye avtalen får norske NetCom adgang til dette nettet.

Konverterer signaler
Teleglobe er den første internasjonale netteieren som konverterer ulike GSM-signaler. Det gjør det mulig å ringe mellom land som har ulike standarder, for eksempel mellom Nord-Amerika og Europa.

– Vi har avtaler med over 100 mobiloperatører over hele verden for signalkonvertering, sier Håkonsen. NetCom vil dra nytte av disse avtalene.

Stikkord: Mobil