Annonse


IT-problemer koster

Ifølge et regnestykke den svenske journalisten Monica Renstig har gjennomført koster dataproblemer en bedrift 30.000 svenske kroner per år per databruker. I tid går det med fire timer og 15 minutter per medarbeider per uke til å løse dataproblemer.

Renstig baserer seg på opplysninger analyseselskapet Gartner Group har stilt til hennes rådighet og tallene er et gjennomsnitt for alle bransjer verden over.

Bok
Renstig har skrevet en bok om problemene – ”De dolda IT-kostnadene (De skjulte IT-utgiftene)” – som er utgitt i samarbeid med Sema Group. Dette melder Computer Sweden.

Den svenske journalisten legger til at i tillegg til de direkte kostnadene forbundet med datatrøbbel på arbeidsplassen kommer tapet av inntekter. For medarbeiderne driver jo ikke direkte inntektsbringende arbeid i periodene datamaskinen er ”til behandling”.

Annonse


Unødvendige tap
Både bedrifter og organisasjoner taper millioner hver dag på grunn av sine IT-investeringer, hevder konsernsjef Tommy Borman i Sema Group. Han legger til at problemene ikke er uløselige.

Blant løsningsforslagene finner man økt standardisering av IT-miljøet og øket bruk av outsourcing.

Øk inntektene
Men samtidig med at man fokuserer på de skjulte kostnadene ved bruk av data, må man også sørge for å bruke tiden til skape seg økte inntekter. Da får man dobbelt betalt, hevder Monica Renstig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse