Hyper Island webskole

Annonse


Fengslende webskole

Hyper Island webskole

Webdesignere har i det siste vært en godt etterspurt yrkesgruppe. Selve jobben har vel også blitt ganske hipp.

Manglet utdanning
Problemet hittil har vært at de fleste som jobbet innen dette feltet ikke hadde noen annen bakgrunn utover det de har lært på gutterommet. Ikke det at de ikke kan sakene sine, men det har helt klart manglet utdanningsinstitusjoner innen faget.

Nå, derimot, åpner så godt som alle skoler med IT-ambisjoner et studie for webdesign. Det mest interessante er nok svenske Hyper Island.

Annonse


Utradisjonell metode
Hyper Island er et privat initiativ som får økonomisk drahjelp fra den svenske stat, lokalsamfunnet og gjennom sponsing fra stiftelser og kommersielle samarbeidspartnere.

Utdannelsen tar to år, der halvannet år blir tilbragt på Hyper Island og et halvt år i praksis i et byrå.

Ikke som de andre
Det er helt klart at Hyper Island prøver å frigjøre seg fra de vanlige universitetene og høyskolene. Skolen går vekk fra de tradisjonelle fagene og baserer seg i stedet på å kombinere kreative aspekter med teknologi og forretningsliv. Samtidig som de har et mål om høy akademisk standard.

– Utdanning basert på gamle metoder – prøver, resultater og karakterer – er trist, og kjedelig. Ingen basis i virkeligheten. Ingen forbindelse til visjoner og kunst. Derfor har Hyper Island vært en åpenbaring for meg. En skole befridd fra de gamle grensene, sier Sanna Johnsson, som er en av lærerne på Hyper Island.

Anerkjente lærekrefter
Siden skolen samarbeider med firmaene som eier den, får elevene også en masse erfaring innen produksjonen av new media design. Lokalene i det gamle fengselet utenfor den svenske kysten setter også en spesiell ramme på den to år lange utdannelsen.

Lærerkreftene på skolen er hentet inn fra byråer og universiteter verden over, og kan skilte med en rekke utmerkelser og interessante bakgrunner. Det gjennomgående trekket her er at de fleste er forholdsvis unge.

Norske alternativer
Vi har også noen alternativer i Norge. Her hjemme er det vel IT-Akademiet, Aktiv Opplæring og Merkantilt Institutt som står for det beste, men de kommer nok ikke opp på samme nivå som Hyper Island.

Merkantilt Institutt er den eneste norske skolen som kan konkurrere. Her har man grundige studier og opptakskriterier som et ett hakk bedre enn de to andre.

Vinner på praksis
Det de norske skolene taper på i forhold til Hyper Island er det faktum at man gjennom skolen i Sverige får praksis hos topp byråer verden over.

Med en erfaring fra webbyråer som Razorfish og Method Five i New York, the OTHER media i Madrid og Framtidsfabriken i Sverige, skal det mye til om man ikke sitter igjen med en jobb etter endt utdanning. Det virker også slik:

– Av den første klassen som gikk ut har 26 av 27 fått jobb innen bransjen nye medier, sier programadministrator Camilla Ekberg til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse