Hopp til navigasjon Hopp til innhold

År 2000 kan bli dommedag

TELEGRAM: USAs etterretningsorganisasjon CIA frykter at problemer i forbindelse med overgangen til år 2000 kan føre til store atomuhell i land som Kina og Russland.

2000

– Muligheter for uhell med atomreaktorer, sammenbrudd i rakettforsvaret, store forstyrrelser i verdenshandelen, perioder med stopp i energiforsyningen over store områder, var noen av utsiktene direktør John Gordon i CIA skisserte for Senatets forsvarskomite, melder Associated Press.

Problemer i Kina
Den tidligere generalen Gordon mener at flere store land har tatt for lett på år 2000-problemet, og at dette kan skape problemer.

Han hevdet at et land som Kina ville oppleve sammenbrudd i bankvesenet, store problem med energiforsyningen og sammenbrudd i telekomnettet. Andre stater som ble spesielt nevnt var Ukraina og Russland.

Avfyres ikke
Gordon mente videre at det var fare ved årsskiftet for at datamaskiner ved militære anlegg enten brøt sammen, eller ga ut feilaktig informasjon, og at dette kunne få «store menneskelige konsekvenser».

Han understreket at CIA ikke tror på at det vil bli avfyrt kjernefysiske raketter på grunn av datafeil.

Annonse