Annonse


MP3-spilleren i Norge

Men prisen er høy. Rio PMP 300 koster nær 2.500 kroner. Til sammenligning kan man få en brukbar og bærbar CD-spiller til 500 kroner.

Begrensninger
Spaceworld på Skøyen i Oslo fikk spilleren først på fredag 19. Derfor ønsker ikke betjeningen i butikken å si noe om salget, annet enn at de forventer et stort salg. De tror heller ikke at prisen virker avskrekkende, men dersom det blir lagt inn mange sperrer som setter begrensninger på bruken, frykter de at salget ikke vil ta av.

Distributører vi har snakket med opplyser at salget ut til butikkene går strykende, men de er forsiktige med å oppgi noen tall. Microtronica opplyser at det første partiet de tok inn snart er utsolgt, mens Gandalf Data melder om utmerket respons fra butikkene.

Annonse


Flere fordeler
MP3 er et filformat som lagrer lydfiler på en tiendedel av plassen en vanlig lydfil trenger uten at dette går utover kvaliteten. Fordelen med en spiller som Rio er at avspillingen for eksempel ikke lar seg forstyrre av støt eller bevegelse, samt at spilleren er meget lett. Den veier bare 70 gram.

Rio PMP 300 har et minne på 32 megabyte. I tillegg kan man kjøpe ekstraminne på 16 eller 32 megabyte. 32 megabyte gir omtrent 35 minutter med musikk.