Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CNN-nyheter på mobilen

CANNES: Siste nytt på mobilfronten er at CNN nå tilbyr siste nytt direkte til mobiltelefonen.

CNN Interactive offentliggjorde tirsdag en ny tjeneste som de kaller CNN Mobile. Dette er den første nyhets- og informasjonstjenesten til mobiltelefoner. Foreløpig tilbys den ikke i Norge.

Over hele verden?
– Vi tror det kommer til å bli en attraktiv tjeneste, og vi skal lære folk å bruke tjenesten, sa Mark Bernstein i CNN Interactive da CNN presenterte nyheten samtidig som Nokia lanserte sin nye WAP-telefon (Nokia 7110) tirsdag.

Med CNN Mobile kan folk tilknyttet ni mobiloperatører i Europa få med seg det meste av nyheter over hele verden via sin mobiltelefon.

Se videoklipp på mobilen
– Hver halvtime kan folk som ønsker det velge mellom 15 emner. Etter hvert vil det også bli mulig å se videoklipp via mobiltelefonen, sa Bernstein.

For å demonstrere hva han mente viste Bernstein ett klipp fra et av USAs angrep på Irak – hele klippet vist på en Nokia 7110.

Skal lære opp brukere
Prisen for å holde seg oppdatert via CNN Mobile kunne ikke Mark Bernstein si så mye om.

– Det blir opp til hver enkelt mobiloperatør å bestemme. Akkurat nå er jeg mer opptatt av at vi skal få folk til å bruke tjenesten.

Må ha WAP-telefon
Selve nyhetstjenesten fra CNN Mobile er tilgjengelig for alle som har SMS-mulighet på sin telefon, og som kjøper tjenester hos en operatør som tilbyr tjenesten.

Multimediamuligheten får du først tilgang til om du har en telefon som støtter WAP-teknologien (Wireless Application Protocol).

Annonse