Annonse


Bedre GSM-dekning inne

Den svenske telegiganten Ericsson lanserte mandag en ny basestasjon som skal redusere kostnadene for god trådløs kommunikasjon innendørs. RBS 2401 er en innendørs basestasjon som skal optimalisere dekningen for eksempel på flyplasser og i kjøpesentere.

Installer alene
I følge Ericsson kan RBS 2401 installeres av en person alene – hvor som helst i hvilken som helst bygning for å bedre GSM-dekningen.

– I en bygning kan det være nok å sette opp to til fire antenner for at rekkevidden innendørs skal bli betydelig bedre, sa Sven Hellsten i Ericsson under et presseseminar i Cannes mandag.

Bedre og billigere
Ericsson tror nemlig at i løpet av fem år vil 25 prosent av samtalene i GSM-nettet foregå innendørs, og spesielt vil bruk via Internett vil øke. Med denne basestasjon-løsningen skal Ericsson bidra til at kostnadene for å oppnå høy kvalitet på dekningen blir mindre.

Annonse


I følge Ericsson er RBS 2401 klargjort for avanserte GSM-løsninger som GPRS (General Packet Radio Services), HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), EFR (Enhanced Full Rate) og dataoverføringer på 14,4 kbps.

Basestasjonen veier 17 kilo og har følgende mål: 387 x 510 x 126 millimeter. Den forbruker like mye strøm som en vanlig lyspære.