Annonse


Vil kjøpe Telecom Italia

Aksjene til Olivetti steg med 7 prosent da det ble kjent at styret i Olivetti har tatt mål av seg til å ta over det tidligere statseide selskapet Telecom Italia. Olivetti er det nest største teleselskapet i Italia, men Telecom Italia har en sju ganger så stor markedsverdi, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Ny aktør
Planen ble kjent kort tid etter at Fiat mislyktes i et forsøk på å få i stand en avtale med svenske Volvo. I tillegg er en ny stor og tung teleaktør på vei inn i det italienske markedet. Bak den nye aktøren «Wind» står Deutsche Telecom, France Telecom og italienske Enel.

Det er derfor ventet at den italienske regjeringen vil se positivt på Olivettis planer.

Den italienske staten eier 3,4 prosent av Telecom Italia, og har en såkalt gylden aksje, som kan blokkere muligheten for oppkjøp.

Annonse


Ingen kommentar
Olivetti har interesser i de italienske teleselskapene Omnitel og Infostrada. Olivetti har benektet at de har planer om å selge sine eierinteresser i disse til det tyske selskapet Mannesmann for å finansiere et oppkjøp, melder nettavisen Total Telecom.

Både Olivetti, Mannesmann og Telecom Italias pressekontor har nektet å kommentere ryktene i italienske media.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse