Annonse


Verstingene i Telenor

Telenor International og Telenor Nextel er de to eneste datterselskapene i konsernet som går med underskudd. Det viste tallene som ble offentliggjort i dag, mandag, på Telenors presentasjon av resultatene for 1998.

Koster – men øker
Utenlandssatsingen hadde et negativt resultat før skatt på minus 1,066 milliarder kroner. Internett-satsingen gav et minus på 249 millioner kroner.

Men til tross for at Telenor International mer enn firedobler underskuddet fra 1997, øker verdien. I følge HSBC Investment Banking er verdianslaget øket fra 12 – 18 milliarder kroner (i 1997) til 22 – 35 milliarder kroner etter 1998

Ikke bekymret
– Jeg er ikke bekymret for underskuddet på utenlandssatsingen siden vår satsing gir så gode verdianslag, sa konserndirektør Torstein Moland på spørsmål fra ITavisen.

Annonse


– Vi har fått alle store prosjekter i gang i utlandet. Disse har det typiske forløp at de har et negativt bidrag til konsernet de første årene. Men et negativ bidrag er ikke nødvendigvis noe negativ i seg selv, fortsatte Moland.

Tjener på nett-tap
Telenor Nextel har riktignok klart å redusere minustallene fra 1997 med 31 millioner kroner til “bare” 249 millioner kroner.

I følge Telenor er det Scandinavia Online som bidrar sterkt til underskuddet – både i Norge og Sverige; med om lag 50 millioner kroner.

Internett drar opp trafikken
– Men Internett bidrar i veldig stor grad til trafikkveksten på telefoni- og ISDN-markedet, sa Moland på pressekonferansen.

Telefon og ISDN økte i fjor med 773 millioner kroner til totalt 12,3 milliarder kroner. Internett-trafikken stod for om lag 20 prosent av denne økningen, med andre ord over 1,5 milliarder kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse