Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøp råbillige MP3-filer

TELEGRAM: Det amerikanske plateselskapet Rykodisc lanserer nå i samarbeid med Good Noise et tilbud for dem som ønsker å benytte seg av legale MP3-filer. Nå kan for eksempel David Bowies låter lastes ned for 7 kroner stykket.

mp3-vignett

Foreløpig har Rykodisc, som det første store og etablerte plateselskapet i USA, lagt ut omtrent 200 låter fra til sammen 65 artister. Dersom opplegget blir vellykket kan tilbudet bli langt, langt større. Dette tilsvarer nemlig bare tre prosent av det samlede materialet som Rykodisc sitter på.

Sager ikke av grenen
MP3-filene selges for 99 cent eller ca syv kroner stykket. Artister som er representert i tilbudspakken er Frank Zappa, David Bowie, Elvis Costello og Louis Armstrong!

Rykodisc sier i en pressemelding at de ønsker å gi MP3-entusiatene en mulighet for å laste ned filene på lovlig måte. Da vil ikke musikkelskerne sage av den grenen de sitter på. For dersom musikere, komponister og tekstforfattere ikke får den royaltyen de skal ha, dør musikklivet, hevder selskapet.

Good Noise har også inngått en avtale med Harry Fox Agency for å sørge for at royaltyen for låter som distribueres via Internett når frem til rett artist.