Arkkv

Annonse


Ny Norden-sjef i Alcatel

Arkkv

Dette betyr at toppsjefene i Alcatels øvrige nordiske telekommunikasjonsvirksomheter nå skal rapportere direkte til Aamodt.

– I praksis betyr dette at jeg skal bruke en god del av min tid på å utvikle Alcatels forretningsvirksomhet i disse landene. Når innsatsen nå kan koordineres vil vi kunne oppnå bedre resultater enn hvert enkelt land vil være i stand til, sier Bjarne Aamodt til ITavisen.

Største konkurrenter
Han understreker også at to av selskapets største konkurrenter, Ericsson og Nokia, har hjemmebase i disse landene. Alcatels ambisjon er derfor å komme sterkere inn i disse markedene.

Annonse


– Når det fusjonerte Telenor/Telia og Sonera nå i tillegg vil operere tyngre i disse markedene, er det ekstra viktig for Alcatel å kunne optimalisere satsingen og dedikere ressursene riktig ut fra et nordisk perspektiv, sier Aamodt.

Langt fremme
Han nevner at Norden ligger langt fremme når det gjelder teknologi og løsninger for telekommunikasjon, og at landene også er på topp når det gjelder mobiltelefontetthet og Internett-tilgang per innbygger.

– Det gjør det ekstra interessant å teste ut nye løsninger i disse forholdsvis små markedene, og det blir ekstra viktig å være tidlig ute med nye løsninger, sier Aamodt.

Ingen endringer i ledelsen
Han understreker at hans utvidede ansvarsområde ikke vil føre til noen endringer i den norske ledelsen.

– Jeg har god hjelp fra mine nærmeste medarbeidere i Alcatel STK, så dette skal nok gå bra, sier Aamodt.

Annonse