Normannseth, Geir

Annonse


Boligrush på Internett

Normannseth, Geir

– Boligsøkernes aktivitet på nettet er nå rekordhøy. I januar registrerte vi 3,9 millioner treff på våre sider. Dette er et hopp på hele 30 prosent i forhold til forrige toppnotering i mars i fjor, sier daglig leder Geir Normannseth i Eiendomsnett til nyhetsbyrået NewsWire.

Beregninger viser at 19.000 personer besøker Eiendomsnetts internettssider hver dag. Databasen inneholder ca. 60 prosent av det norske eiendomsmarkedet.

Ny oppgang
Ifølge Statistisk sentralbyrå sank boligprisene på landsbasis med 2,3 prosent fra 3. til 4. kvartal 1998. Men nå ser vi, ifølge tidligere formann i Norges Eiendomsmeglerforbund Solveig Meum, en kraftig ny oppgang.

Annonse


– Markedet snudde tredje juledag. Vi forventet en stille januar, men slik ble det ikke. Det har hele tiden vært etterspørsel etter eiendommer, men etter jul økte tilbudet igjen, sier Meum som driver eget meglerfirma i Fredrikstad.

Nettet viktig i salget
Meum mener at Internett har blitt et viktig markedsføringsmedium.

– Vi tør ikke selge en bolig uten at den først har vært på nettet. Vi tror en god del kjøpere nå utelukkende følger med på websidene. Prisutviklingen varierer over hele landet, og generelt gir flere aktive boligsøkere automatisk høyere priser, sier Meum.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse