Annonse


Nytt banksystem for GSM

For disse bank- og finanssystemene brukes Nokias WAP-teknologi (Wireless Application Protocol). Den nye teknologien for digitale mobilnettverk og mobiltelefoner gjør det mulig å tilby bankkunder nye former for tjenester, heter det i en pressemelding fra Nokia.

Banebrytende
– Vi samarbeider med Nokia for å utvikle finanstjenester basert på avansert mobilteknologi. Det er viktig for banken å basere servicen på banebrytende teknologi, sier Bo Harald, visekonsernsjef for MeritaNordbankens elektroniske banktjenester.

MeritaNordbanken har tilbudt elektronisk hjemmebank i Finland siden 1982. Hver måned har bankens elektroniske tjenester to millioner besøk og nesten 40 prosent av de aktive kontoene i banken er knyttet til de elektroniske tjenestene.

Medlem i WAP-forum
Nokia er medlem i WAP-forumet, som samarbeider om utviklingen av et åpent miljø for Internett-tjenester og applikasjoner for digitale mobiltelefoner og andre mobilterminaler.

– Nokia har stor tro på de mulighetene WAP-teknologien gir for utvikling av mobiltjenester. Samarbeidet med MeritaNordbanken er en indikasjon på den entusiastiske mottakelsen av WAP-teknologien blant de som tilbyr banktjenester, sier visepresident Pekka Ala-Pietilä i Nokia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse