Hopp til navigasjon Hopp til innhold

163 mill. mobil solgt i fjor

TELEGRAM: Analysebyrået Dataquest har anslått at det ble solgt 163 millioner mobiltelefoner i 1998, og produsentene gnir seg i hendene over 50 prosents vekst. Selv om alle selskapene øker salget er det Nokia som stikker av med markedsandelene.

Mobiljord

Nokia solgte 37,4 millioner enheter i fjor, og dominerer mobilmarkedet med 23 prosents andel, melder Wall Street Journal.

På pallen
Motorola, som for første gang ble passert av den finske mobilraketten, solgte 32,3 millioner enheter i fjor. Selv om de økte salget med 28 prosent, falt markedsandelen med 3 ½ prosentpoeng, og endte på 20 prosent. Motorola har stilt seg skeptisk til rapporten, men de innrømmer at de tapte markedsandeler.

Bronsemedaljen gikk til Ericsson med 23,8 millioner telefoner, som beholdt sin markedsandel på 15 prosent.

Totalmarkedet anslås å være på 208 milliarder kroner. Dette regnestykker er basert på 162,9 millioner solgte telefoner til en gjennomsnittspris på 1.275 kroner stykket.

Kontante Europere
Rapporten understreker at noe av grunnen til veksten i Europa skyldes det eksplosive salget av kontantkort.

Til tross for den økonomiske stagnasjonen i landet kastet overraskende nok japanere seg over nye mobilmodeller, mens det i USA var tilbudet om lavere samtalepriser i større områder som trakk salget opp i fjerde kvartal.

Annonse
Stikkord: Mobil