Annonse


SPILLTEST: Close Combat III

Det er lett å bli engasjert i Close Combat III: The Russian Front. Noen av soldatene dine blir krigshelter, mens andre løper skrikende hjem, “med hæla på ryggen”. De trodde jo ikke at fienden hadde tanks i nærheten, men så ruller plutselig en hel skokk av dem tordnende mot dine linjer. For ikke å snakke om snikskytterne. Krig er kaos!

Død og elendighet
Microsoft og spillutviklerne hos Atomic har kommet med det tredje spillet i Close Combat-serien. The Russian Front åpner med den første tyske offensiven i 1941, og avslutter med nazistenes tilbaketog og russernes framrykking mot Berlin fire år senere.

Den enorme slagmarken og tidsrommet rommer mange våpentyper og kampenheter, og mange varianter av død og elendighet.

Hitler eller Stalin
Du bestemmer selv om du vil stå under Hitlers eller Stalins kommando, og kan velge mellom å utkjempe enkeltslag, større operasjoner og store kampanjer. Kampanjene er best. Du får ansvar for å lede en tropp som lærer etterhvert. Jo flere slag dere vinner, jo høyere grad får du, og jo flere tropper får du til rådighet.

Annonse


Du kan knytte til deg både vernepliktige, erfarne soldater og elitestyrker. Mellom slagene må du sørge for nytt utstyr og forsyninger. Når vinteren senker seg over Russland, går troppeforflytninger tregt, og kampevnen blir sterkt redusert.

Realistisk grafikk
Slagmarken blir vist i fugleperspektiv, grafikken er realistisk (inntil 1280×1024 punkters oppløsning), soldatene vises tydelig mot bakgrunnen, animasjonene flyter lett, og kartene er store og lette å rulle seg gjennom.

Naturtroe “krigslyder” strømmer ut gjennom høyttalerne, og du kan til og med høre soldatene rope på tysk og russisk. Når du velger våpen, kan du samtidig få demonstrert hvordan de lyder.

Kjør bakholdsanngrep
Funksjonene som er samlet i en enkelt linje nederst på skjermen, konsentrerer seg vanligvis om en tropp om gangen. Et høyreklikk viser en liste over kommandoene.

Bakholdskommandoen får troppene til å gjemme seg helt til fienden nærmer seg. For å få troppen til å konsentrere seg om et nytt mål, er det bare å klikke på dem. Da dukker det opp en sirkel med en pil. Når du drar pilen mot det nye målet, snur troppene dine seg. Du kan bruke musa til å markere grupper av enheter som deretter kan forflyttes med ett klikk. For å unngå at de forflytter seg gjennom åpent terreng, kan du klikke og merke en tryggere rute.

Dumsnill intelligens?
De fleste anmelderne gir høye karakterer til Close Combat III, men de mest erfarne krigsspillerne synes at spillets kunstige intelligens er for snill: Datamaskinen vinner nesten bare når dine styrker er sterkt underlegne i antall.

Spillfantastene synes ikke de får skikkelig motstand før de spiller mot andre i multiplayer-modus.

Kan spilles uten 3D-kort
Det er ikke nødvendig å ha en PC med 450 MHz Pentium II og to Voodoo 2-kort i maskinen for å spille Microsoft Close Combat III: The Russian Front. Spillet fungerer utmerket på litt eldre PC uten 3D-kort.

Listeprisen ligger på 500 kroner, men du klarer nok å få tak i det for en hundrelapp mindre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse