Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Toppresultat for Cisco

OSLO: Fremgangen fortsetter for Cisco. I finansårets 2. kvartal økte omsetningen med 40 prosent i forhold til i fjor, mens resultatet gikk opp 33 prosent. Og ledelsen i Cisco ser optimistisk på resten av året, til tross for økt konkurranse.

Da kvartalsresultatet ble fremlagt tirsdag, sa Toppsjef John Chambers at Cisco vil møte flere utfordringer enn det strengt tatt liker i det amerikanske bedriftsmarkedet. Prispresset forsetter nemlig i den stadig hardere kampen om å selge svitsjer til lokalnett.

På den annen side mente han at bunnen var nådd for krisen i Asia, noe som er et godt tegn siden denne krisen for et år siden resulterte i kraftige fall i aksjekursen for amerikanske nettverksselskaper.

Strøm av nye produkter
Dessuten er Cisco-ledelsen godt fornøyd med takten i produktlanseringer: Selskapet har aldri lansert og levert så mange nye produkter i løpet av et kvartal. Chambers ramset opp 13 viktige produktlanseringer i løpet av kvartalet.

– Spillet nå er de raske mot de langsomme, sa han.

Fortsetter oppkjøp
Selskapet fortsatte også sin oppkjøpsstrategi. I løpet av kvartalet betalte Cisco til sammen 4, 03 milliarder kroner for å kjøpe PipeLinks, Summa Four, Clarity Wireless og Selsius Systems.

Det siste selskapet får nå ansvaret med å bytte ut Ciscos interne hussentraler med Internett-telefoni.

Gode tall
Cisco hadde en omsetning på 21.23 milliarder kroner i kvartalet, noe som ga et overskudd på 4.55 milliarder, opp fra henholdsvis 15.15 milliarder og 3.43 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Overskuddet per aksje var på 2,71 kroner, opp fra 2,17 kroner i fjor.

Annonse